Ξανθός για Πολάκη: Ατυχής κι αχρείαστη η δήλωση για Κυμπουρόπουλο

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, «άδειασε» τον αναπληρωτή υπουργό του, Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντας ατυχή κι αχρείαστη τη δήλωση για τον Στέλιο Κυπουρόπουλο

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας διαχώρισε τη θέση του, μετά τη χθεσινή στήριξη του πρωθυπουργού στον Πολάκη, τονίζοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

«Ήταν μια ατυχής δήλωση αυτό είναι προφανές. Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα«, είπε ο Ανδρέας Ξανθός στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σχολιάστηκε αρνητικά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας «δεν εκπροσωπούν, αλλά αδικούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει τον αγώνα των ΑµεΑ και των οικογενειών τους για µια κατά το δυνατόν ισότιµη θέση στην κοινωνία µας». Τόνισε, µάλιστα, ότι ο Παύλος Πολάκης «πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του».

«Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος» σηµείωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου προσθέτοντας: «Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση, και µάλιστα εν µέσω προεκλογικής εκστρατείας. ∆ίνει πάτηµα στη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα». Στο ίδιο µήκος κύµατος κινήθηκε και ο Γιώργος Μπαλάφας, που είπε ότι είναι «ατυχής η δήλωση. ∆εν νοµίζω ότι εκφράζει τον Παύλο. Θα πρέπει να την πάρει πίσω».

Σχετικά